There was an error in this gadget

Wednesday, 29 February 2012

Monday, 27 February 2012

Jale-jale Klate..

Haluuu..mari nk story kesah jale-jale dlm mlesia masa cuti  ari wilayah aritu..cuti smggu gitu hehe.alang2 dh cuti pnjg ktorg 1 femly plan jale2 dlm mlesia je la..sbb nk bwk baby jauh2 malasnya saya..ini pn travel ngn keta lama gak pjalanan huhu..

1 Feb ktorg plan nk grak lepas subuh,maka tghari boley smpai Kota Bharu dh..pilih nk jale-jale klate sbb dkt 10thn dh x kesana hehe..skali pkul 9 baru grak hebak btul..dhla janji btemu ngn femly dr Sp kat Grik last2 tghari baru bjumpa kat Grik tu..yela dr Kl ke Grik dh dekat 4jam..mmg jauh la ktorg ikut jln ni tp sbb nk konvoi tfaksa la jugak..Dr grik ktorg melalui la jln bukit2 yg ada gajah melintas,rusa melintas tu..snggah kat tasik banding kunun nk mkn kat sna skali xdak tmpat best pn..ada kedai mkn tp sbb dh bwak bekal marah plak tuan kedai kang..so ktorg grak lg jmpa la tmpat rehat ada kedai mkn gak tp tmpat tu xramai org pn..so menghidangla ktorg ni dgn bekal2 yg dibawak..


Tgk!!ni yg saya suka siap bekal nasik kandaq!!hahhaah..

Amani cyg sorry mxbley mkn kari,so bg nestum ja..
 Kat tempat rehat ni atas bukit mmg sejuks..lama gak kat sni,mkn2,ke toilets,tukar pampers amani lg..
Tgk achik posing dpn toilet ja tu ngn amani hehe..

Achik wit Amani yg pasrah..


smpai kota bharu dh ptg hehe..ngn hujan2 lg tu yg lambats kot..ktorg stay kat Kondominum Suria??betul x lupa suda hahah..tp free ja sbb abah keja Pos Mlaysia,so staff boley stay for free ja..selesa sgt ada 3 bilik 2bilik air,dapur lengkap utk memasak,ada washer machine lg..mmg berbaloi la dpt dok free kat sini hehe..

View bandar Kota Bharu dr balcony hehe..
 Mlm tu rehat sat trus kuar ke Wakaf Che Yeh..dekat ja ngn tmpat tggal ktorg..menjamu mata dan menjamu peniaga kat sana dgn duit ktorg hahahah..mama ngn adik la byk beli kain2..saya beli sikit ja kot sbb duit xcucuks lg boley x huhuu..pahtu en.hsbnd siap ckp patutla xbyk mmborong rupanya xcucuks duit lg..ingtkn dia nk sponsor cesss...
Esok pg plak bgun siap2 ke Pasar Siti Khatijah la..cari brekfast,shopping2 hehe..

Pelakon hebak..

Posing cm cover album rock kapak,tp ada budak kecik hehe..

nasi dagang+ike aya huhuuu..

amani eksaited tgk org lalu lalang ...

series betul muka mama sopin hahahha..

achik sebuk nk beli menda ni..konpius mak dh nk kawen sgt kah hahahha..

Dh tgahri sket ktorg meneruskan aktiviti shopping ke Rantau Panjang plak hehe..wajib ya utk mlawat smua tmpat shopping ni hehe..smpai2 ja jmpa eskrem yg hebak hahha..mcm2 ada dlm cup eskrem tu dia letak pulut,jelly,cincau,kacang tanah,roti,jagung..kenyang mkn eskrem xlarat jalan hahaha..

Closed up sket rupa eskrem hehe..
 Dh setel sopin2 toto,periuk belangan ktorg sggah smyg kat Masjid Beijing..
Cantek sgt!! mcm di negara China la...


Pas smyg smua perjalanan diteruskan ke PCB..las pegi jaman kecik2 dlu kot hehe..
ombak dh mngakis pntai terok sgt..dh dekat sgt dgn jln ..serems plak tgk..
angin pn pnya la kuat..sempats menikmati sata ngn otak2 kat tepi pntai..rasa kurengss..pastu atas cdangn org Pntai Timur  Iman kami mengetest ike celop tepong hehe..buke stakat ike mace2 lg dicelop tepong..naik juling mate tgk makane byk2 hehehe..

mcm gmbar org bsalah ja sbb xnk tnjuk muka hahha..

ni la ike,ude,kete smua nya dicelop tepong ..
Mlmnya pulak ktorg bjumpa kazen yg mmg dh bploh tahun stay kat Kota Bharu tu..dinner together-gether...tmpat pilihan adalah Food Village,yg masuk dlm Jalan-Jalan Cari Makan tu heheh..jauh ni dtg dr Kedah nk mkn kat kedai tu hehe..konsep kedai buffet..ada steamboat ngn grilled..berasap2 meja mkn hehe..standard la ek mknan steamboat udg ,ketam,dgg,ayam,segala ball2,sayor2..pastu ada gak mee celop,laksa,laksam,laksa siam hehe..
muka eksaited jumpa mknan..

yg ni fokus sbb kelaparan hehe..

sesi bgambar ditgh mlm..gelapss..amani dh pgsan dlm carrier tu..
last day kat Kota Bharu ktorg siap2 p brakfast kat Pasar Siti Khatijah lg..sbb senang smua ada kat sna..
arini try laksam plak ngn kuih yg xpenah jumpa hehe..
amani dh siap smpat chamwhoring lg :p

Femly pict kat umah tumpangan hehe..amani xfokus!

xtau nama apa tp ia diperbuat dr tepung beras dan ubi kayu di mkn ngn air gula merah..

ini lompat tikam kot hehe..

view wajib dipasar Siti Khatijah..



Lepas amik gmbar ni ktorg smbung soping sket lg kat pasar tu hehe..sambaq sutere du-tiga psg..mam beli pulut susu *xpaham mcm kat kedah xjual pulut* hahahah..dh setel smua ktorg pn bgrak la ke Kuala Terengganu..dgn bantuan gugel map dan org Tganu yg bijok mmberi petunjuks heheh..
Wokeys pnjg bebeno dh entry neh,nnt story kat Kuale Terengganu plak eh..

Tuesday, 14 February 2012

Happy Anniversary!!!


Today is our second anniversary!! cepatsnya masa blalu cewahh..tau2 dh dua tahun..Amani pn dh membesar..kagums ngn diri sndiri mampu hidup ngn en.hsbnd dh 2 tahun hahahha..Tringat lagi time akad dlu nk beli bunga bagai dihari valentine ni smua naik harga huhu..




Latest femly pict kat depan Masjid Kristal hehehe:-)


Semoga masjid yg dibina terus kekal dan diberkati didunia dan akhirat .Aminn..

Thursday, 9 February 2012

May all dreams come true!!

Dh masuk February..xkn sebulan 1 ja update kat blog esh3..awat baloq sgt neh..rasa mcm xdak idea nk tulis apa..tp dlm kpala otak ni mcm2 pikir nk tulis psal biz,nk tulis psl fem,nk tulis psal foods cuma xtertulis gak..

Ini pn nk tulis sbb tnmpak blog akak ni..mcm bess plak..pastu dok layan bahasa utara dia mmg gelak sakan la sorg2... http://www.jumiesamsudin.com/ kalau sesapa xpaham bahasa utara harap maaf la..tp klu stress2 ok la layan blog akak ni heheh..

So came out la things i wanna do before i die..mcm tau ja bila nk mati..

  • nk p mekah ngn femly *trasa alim sketika*
  • nk ada my own biz,a boutique and a restaurant
  • nk ada 2psg ank 2 girls 2 boys hehe
  • nk ada keta bess mini cooper pn ok la :p
  • nk travel every year ngn femly
  • nk besarkan anak sebaik2nya supaya berjaya dunia dan akhirat
  • nk dgr ckp hsband spenuhnya*skang dgr2 tidak ja*
  • nk baik ngn smua org,xnk gadoh2,xnk ada prasaan xpuas ati n apa2 saja menda xelok
  • nk ada umah kat kg sndiri ada view bendang ngn gunung jerai..tenang sgt mcm kuboq tok wan ngn tok blakang masjid tuu..
  • nk senangkan mama abah ngn umi..
  • nk baca sebuah buku sebulan.*skang ni setahun pn xabeh2 baca sebuah tu*
  • nk ada kitchen cabinet yg besar n merah:-D
  • nk sambung blajar smpai Phd
  • nk khatam Quran tiap2 thun mcm jaman blajar dlu
  • nk kulit cantek gebus mulus tanpa mekap hehe
  • nk bela kucing byk2 kat umah sbb skang xbley bela kucing huhu
  • nk blajar masak sebyk-byknya!!
  • nk ada kebun sayoq sndiri hehe..
  • ....