There was an error in this gadget

Friday, 30 December 2011

Makan..makan..makan...

Makan..makan..makan...itula keja nya xabeh2 heehe..hobi mkn maka musti la pakej ngn hobi memasak..dh ari Jumaat ni boley la bg idea kalau ada sesapa nk jd masterchef kat umah nnt kn hehhe..Resepi yg simple2 ja msak..ada amik dlm buku,ada tgk kat internet,ada yg pegi klas ada gak yg blajar dr mak..kalau dh suka masak tu mmg akan cari gak cara nk blajar buat..meh bkenalan ngn masakan2 yg penah dibuat oleh saya hehehe...



Ini kerabu daun selom..kerabu yg simple sbb gaul2 ngn dgn kelapa ja..daun pn hangkut dr kg bwk ke KL hehe..mama tnam sndiri ok pokok selom ni..bajet awets muda la bila slalu mkn ulam2 ni hehehe..owh,ni blajar ngn mama ja..


 
Ini Linguine with salmon..kuah tu mcm kuah bolognaise biasa ja tp ditambah dgn salmon*i love salmon!!* tambah mushroom,xbley brenti mkn yg ni heheh..yg ni resepi kat botol sos bolognaise hahaha..

Ini mknan org tamak hahah..dh ayam gemuks ngn sayoq tmbah lg linguine hehe..resepi ayam tu amik kat MyResepi kot..sesapa yg baru blajar nk masak sila la ke website itu,byk sgt resepi mudah dan tips2 bguna hehee..

Ini mknan import heheh..ikan terubok masin!! sedapsss..

Ini nmpk mcm ns tomato tp namanya Spanish Rice..amik resepi dr my Trinidad n Tobago fren kat ofis..dia pn suka msak,maka mntak la resepi2 yg best kat dia..sedapss..boley diterima tekak org mlayu hehe..

Ini plak partner dgn Spanish Rice td..Baked Fish Trinidad Style..sedapss asek ikan sumbat cili ja kn,kali ni sumbat ngn mashed potato,marinated dgn mixed herbs,letak butter,blackpepper pastu bakar..lemak bkrim disukai en.hsbnd hehe..

Ini resepi import lg..LAksa Sarawak hehe..1st time mkan time Uni dlu mmg xbley trima..pastu try2 lg ok plak..smpai oder pes laksa dr kwan sbb boley buat sndri n mkn byk2 hahaha..

Dh tggal separuh dlm bekas hehe..ini Brownies Marble Cheese blajr kat klas Mak Lang hehe..sedapss kalau mkn xbley stop,especialy org yg suka cheese la..pgsan ko kolestrol naik kalau mkn ni tiap2 mggu hahhaha...




Dh setel hal mkn..nnt update psal biz plak..diam ja org ingt biz xjalan plak..pdhal xputus2 rejeki biz PB tu hehehe..

Thursday, 22 December 2011

DinnerssSS..

Yuhuuuu...rajin sket nk hapdet blog sndiri pdhal keja kat ofis byk lg haahha..
Ini nk story psal dinners2 yg dilalui 2 mlm beturut2..kalah menteri uollss hahaha..
First dinner company baru yg di attach yg buat heheh..hebatnya bahasa saya..
Tgk gmbar la lg senang paham cerita kn:p

 
Theme Masquarade Party..pkai mask ja bj curik baju adik hehehe..

En.hsband yg turut serta..

Geng2 menunggu masa nk masuk dh kelaparan huhuu..ada prob apatah maka lmbat sket acara bermula..


First dinner tu buat area KL ja..artis kelassss ko hahahha..ada Ning Baizura,Adibah Nor,Imran Ajmain,Nita,Dj Fuzz..tp xsmpat bgambar pn ngn artis2 sob2..company kaya buleh la wat dinner meriah cmtu,staff pn xramai sgt hehe..mknan pn mantoppss hehehe..cuma bila dgn company mat saleh ni ada la jugak serve mnuman itu..so tnya dulu kalau xyakin..kang sia2 xjmpa jln balik umah hahahha..ktorg balik kat pkul12 mlm gak,tp dinner nya xabeh pn lg ada acara menari2 smpai ko buhsan..xtau la pkul brp abeh tu..ktorg balik cepat nk amik Amani kena tggl kat umah baby sitter..


hamik ko gmbar dr camera phone ja hahaha..ni dinner departmnt plak..tp buleh hangkut 1 femly...

with cik epa..theme Movie Character..tp xtau la character apa baju ai tu heheh..Amani dh pgsan malas nk bsosial hahaha..

Ini tgh nk pilih best dress utk mlm tu..ramai gak yg sporting dress up sakang2 hehehe..gmbar sgt xclear hahaha..



Haaa..ini la pemenangnya best dress for man n woman!!sepasang gitu..

yeha!!gmbar yg clear curik dr fb hahaha..barulah nmpak muka bseri2 kn..Amani kunun jd fairy tp dh xnk pegang magic stick tu..

Aweks2 cun..

Robin Hood with baby fairy hehehe...

Yg second dinner ni plak buat kat Cherating..more to femly day la kot..pg2 sabtu eh pg ka??dkat tghari gak bru ktorg grak ke Cherating..xnk ikut bus sbb bwk baby cm susah nk handle..skali smpai lebey kureng gak hehe..hujan myambut kami di Cherating spnjg hari tu..time dinner pn hujan lebats sgt...dgn dress meleret2 bjalan ke hall yg sgt jauh sbb ktorg dpt villa kunun nya so mmg jauh terpisah,dgn angiin kuat,hujan lg huhu..ktorg stay kat The Legend..ok2 la,org ckp area tu bhantu hehe..pastu dpt lucky draw 1 nite stay kat The Legend tu lg hahahha...dpt pegi Krabi ka Vietnam ka bess jugak hehe..
Esoknya ada la outdoor activities sbb dh xujan..tp alasan bwk baby ktorg lepak2 ja xmain apa2 pn hehe..tghari check-out pegi cari satar ngn kepok lekor pastu balik la ke KL...makin malas plak ayat nk menulis neh hehe...


 

Thursday, 15 December 2011

Childrens Party!!!

Wah3...lamanya x menghapdet blog sndiri..bizis sket skang ni xsmpat nk hapdet pastu malas nk load2 gmbar..crita kalau xdak gmbar xbest la kn hehehe..
Ni la salah satu ektiviti yg mmbuatkan hidup ku bizis..Childrens party at Zoo Negara!!party yg office buat utk bdak2..tp mak bapak yg eksaited..anak baru 7bulan mmg xkenal binatang pn lg hahah..activity harus start diawal pg klau tgahari panas2 mlas la nk beractivity...jums layan gmbaq..


Wajah gumbira kuar umah sepagi2nya nk ke zoo..

Mcm2 rupa dh bila nk amik gmbar dia esh3..

Eksaited bila smpai zoo..
 Lepas registration bgai dpt la beg sorg sbjiks,bagus bley smpan tuk amani msuk tadika nnt..beg deuter lg tuuu hehhe...dpt gak breakfast for kids,tp memandangkan amani xbley mkn sndwich paham2 ja la hahah..
Ini tgh buat face painting kot..Amani ngn mama xbley buat nnt rosak kulit yg gebus ni hahaha...

kanak2 naik trem pusing2 zoo,tp umor 4 thun keatas saja ok...

Amani dok dlm trem ni ja huuhu..

bapak amani yg eksaited tgk giant kure-kure...

xperlu ke ostrolia..ada kangaroo mini kat zoo negara gak heheh...

Amani yg masih pgsan..mmg mak bapak ja la yg menikmati keindahan zoo neh..

Kanak2 lain ada activities coloring,make toys..parent tanam pokok..nnt kena pegi zoo la tgk pokok2 ktorg tu hahah..

Banner party hehe..

Amani dh xlayan mama pggil,kusuk tgk burung tu ja...

Cubaan memegang kuda comey hehe..

Amani pgsan lg xsmpat tgk gajah hehehe..

Dh abeh jln2..panas gilos dh kot time ni,penin dh rasa tp dpn camera pny psal sinyumm dlu..