There was an error in this gadget

Monday, 8 April 2013

Anniversary!!

Assalamualaikum..wahh dh bulan April kot..lama sgt dh nk update psal anniversary ni heheh..Amani tidoq awal mlmni boley la mak mngadap laptop,kalau x brebut dgn Amani nk tgk pinpin *upinipin*
Anniversary ktorg bulan February aritu..on 14 Feb..valentine day la sgt kn,yg paling ingat time tu hrga bunga mahaiii sbb valentine kn cesss,membazir2.. Itu kisah 3 tahun lepas..so fasttt dh 3 tahun..
So we had mini celebration gitu..p mkan dekat Wadihana Islamic Steak House..kedai belakang rumah ja..ktorg turun jalan kaki ikut gate blakang umah hehee..time tu kedai ni baru bukak..food not bad..byk sgt choice!hrga pn boley tahan heheh..smpai skrg ni skali tu ja la p mkn sana hahaha..ggu celebration lain plak boley p lagik..meh tgk skit menu ktorg oder..


Menu for 3!

Abah Amani dan Lamb xdapat dipisahkan heheh.

Penangan peha kambing Puncak Mutiara Cafe,maka mak oder lg peha kambing tp yg ni namanya lamb shank Ratatouile

Amani punya mac n cheese!tp mama yg abeh kan hahaha

Sambil suap anak sempat lg sengeh gitu:p

Kegumbiraan..

Last but not least ..Cake!! ofkos beli xmampu nk buat cmtu hahaha


Simple celebration but really meaningful!
Semuga bahagia selalu hingga akhir hayat...

*kalau rajin dpt 2-3 new post mlm ni hahaha..

Sunday, 10 March 2013

Kronologi III

Hehehe..xhabeh lg ektiviti bulan January mak ni..ujung bulan January mak balik Sp yakni kg halaman terchenta sbb cuti panjang maulidur Rasul dgn wesak kot..so bila nk balik kg tu mcm2 plan la ada kn hehe..yg pertama MAKAN!!! hahaha..ktorg plan nk p mkn kat Puncak Mutiara Cafe,Sg.Pelet Bukit Mertajam Penang..dikalangan org utara maybe dh glamour kot tempat ni kn..siap dh masuk JJCM ko..yg paling best cafe ni jauh kat dalam kg dgn kandang2 kambing,arnab dan segala jenis binatang peliharaan lain lg..so food yg served kat sana segar dr ladang gitu;-)
Ktorg ke sana lepas maghrib gitu ikut BKE dgn bantuan GPS dan cik Soda hehe..smpai kat sana boley tahan ramai org jugak..byk pondok2 comel...ai loikee..antara menu yg direkemen cik  Soda lamb la kn sbb kandang kambing betul2 blakang tu ja..bau kambing pn boley dapat free hahah..minum pulak yg special kat sana susu kambing dgn air kelapa hehe..ayaq nyoq muda la tu! mak mkan lamb chop..cik Soda mkan Briyani Peha Kambing..abah mkan Ayam apatah..mama mkan Fish n Chips..en.hsband mkn lamb grilled..mula2 mkan situ tgoda dgn Briyani Peha Kambing tu..Amani pn suka nak2 xbenti ja dia..pastu dh rasa fish sebok nka2 pish plak hehe..overall mmg puas ati fresh and murah itu yg penting..kat KL ni for sure xboley dpt harga cmtu..total 5 org mkn tu around rm130 ja kot..kenyang makan balik tidoq lena hehe..selain tu kat Puncak Mutiara cafe ni ada jual daging segar gak..mcm2 ada lamb,arnab,puyuh,ostrich,telur ostrich smua pn diaorg jual mentah..boley msak kat umah..telur ostrich sebijik rm30 youu!!

Gelap sbb malam hehe..

Amani xbg kerjasama

Briyani Peha Kambing pujaan hati dgn ayaq nyoq muda+susu kambing marveloss!!

Lamb grill yg lembutss dan sedap..

Selang 2 ari ktorg ke Puncak Mutiara Cafe lagik!!hahaha..semua ni bpunca dari nasik Briyani Peha Kambing tu..abah dok terkenang2 plak..so p la lg mkan kat sana..kali ni ktorg p petang sket sbb nk bwak Amani swimming kat sana*alasan nk pkai swimming suit baru:p*..Ada swimming pool comey kat sana bayar RM5 ja..smpai awal nmpak la pemandangan situ cmna kn..ada kolam ikan..byk pondok2 lg kat dalam..area swimming pool pn ada meja2 lg so boley la mkn disitu smbil anak mandi mak bapak mkan2 ..

Wajah riang *gedix*

Pelampung lengan pinjam budak kecik yg mandi kat situ gak hehe..

Coach renang yg exicited jugak hehe

Pelampung pinjam jugak!haha..
 Amani mandi2 pool ngn abah tu dekat sejam gak kot..dh kedut2 jari pn ada hati xmau naik lg..asal letak tepi pool ja selambau Amani nk terjun balik dlm pool tanpa perasaan takuit pn..mak yg takut tgk hehe..sib baik abahnya pndai berenang boley la jd coach kn hehe..dh setel mandi2 baru la ktorg cari pondok utk bersantap pulok..kali ni order nasi Briyani Ayam,lamb chop..mak oder Sup Peha Kambing!yg ni mmg menjilat mangkuk la..kunun nk mkn ngn nasi putih sbb nk share ngn Amani,lepas nasik dh abeh bantai dok cicah ngn roti plak hahaha..kesedapan unggul dgn daging kambing yg sgttt lembutss *over plak kn* owh..time mkan tu dh time maghrib so surau mmg sebelah pondok ktorg tu ja..so xyah risau2 nk cari mesjid,surau dh..pendek kata smua dh lengkap kat sana..boley mkan sambil relax2...tunggu mak balik Sp lg for sure nk p lg heeee:-)

Pondok besaq sikit dari 1st time p dulu

Muka Amani xboley blahh hahaha..kucing gemuks owner cafe punya.

Sup Peha Kambing pujaan hati hahaha..

makan non stop Amani ngn mama heheh..

Ada buletin board gitu..ramai jugak retiss,pak menteri yg dtg Puncak Mutiara Cafe ni.

Sesapa yg ke utara tu boley la try mkan kat Puncak Mutiara ni ek..ni website depa..http://www.puncakmutiara.com/

Saturday, 9 March 2013

Kronology II

Haluu..lg update ektibiti dibulan January..setelah meyambut bday dgn kwn2 aktiviti seterusnya adalah bcuti2 bsama femly gitu..tempat tujuan kali ni Cameron Highland! wlpun membayangkan pening nk naik jln berbukit2 tu mak tetap nk p jugak sbb suka sejuk2 kat atas tu hehe..
Cita2 nk bgrak awal pg n lunch kat cameron tetapi sudahnya lunch kat Tapah baru naik Cameron..sepanjang naik tu Amani pn mcm xselesa sgt kot maybe penin2 jugak sbb abahnya drift xhingat dunia hahah..tp penyusuan diteruskan sepanjang naik tu sb xnak Amani mengalami gangguan tekanan udara dlm telinga hehe..

Ready to go!!

Lebey kurang pkul 3ptg baru smpai Cameron..boley tahan sejuk gak..parking betul2 dekat hotel..Booking hotel kat Agoda..Hotel Snooze menjadi pilihan sebab comeyy!!Amani pn eksaited tgk bilik tu sebab smua brg dlm bilik tu adalah dari IKEA hehe..

Eksaited mama with stressed Amani hahah

Menikmati katil empuk..
 Dah siap2 semayang tu bsiap la turun bawah tgk apa yg menarik..skali angin makin kuat daaa..sejuk betul..kesian plak Amani xdak shoes kan ada sandal ja mau beku kaki..tfaksala *ehemm alasan mak* beli stoking dgn glove utk Amani..Amani pn mcm enjoy ja dpat pkai stoking dgn glove tu hehee..Dah siap2 mkan lagi pusing2 tgk kedai area tu..nk bjalan jauh mmg xsanggup sebab mlm2 kan ada pasar malam area Brinchang tu..once dh keluar nnt susah nk dpt parking dh maka ktorg jalan2 ja la..naik smyg maghrib mandi manda semua baru turun p pasar mlm..mcm biasa borong jagung madu,mushroom goreng,kimchan goreng,keledek madu dll..

Small living area depan bilik hotel ktorg;-)

Menayang glove baru hehe..
 The next day nk bfast waffle dgn strawberry kat 1 tempat mak penah p dulu..tp malangnya xjumpa pn tempat tu..xtau la xdapat cari dh tempat tu..maka jumpa tempat baru nama Strawberry Corner..menarik jugak tepi jalan ja senang nk p..pastu sayoq2,mushroom,strawberry pn ada dijual kat situ..Lepas tu ktorg ke Butterfly Farm plak..ada la sikit2 butterfly..kunun nk bg Amani tgk tp buleh pulak dia tidoq kan..so mak bapak la tgk..selain butterfly ada jugak serangga2 yg horror mak tgk hahaha..ada jugak kebun bunga kobis yg comeyy!hehe..bunga kobis pn comey kn :p


pantang jumpa menda2 begini..

Posing-posing sikit..

Entrance hotel..comeyy!!

Dlm Butterfly Farm..

Big hibiscus!
 Tgahari skit ktorg balik hotel check out..teruskan aktiviti mencari sayoq2..p xdak la byk sgt pn yg diborong hehe..walaupun agak rambang tgk sayoq2 yg byk tu mak cuba mengawal diri..takut xterabeh plak kn..

cubaan meniup kipas..
 Ondaway turun balik tu sempat la singgah tgk ladang teh yg ditepi jalan tu..xsanggup mak nk msuk jln berliku nk tgk ladang teh yg cantek tu..kat tepi2 jalan pn jd la kan..lepas tu singgah Bee farm jugak sbb ni mmg dlm list tempat wajib nk cari stok honey..*hover cari honey smpai ke Cameron kn* tp Amani eksaiteed pulak tgk kolam ikan kat Bee Farm tu smpai tertonggeng2 nk tgk fish..bangla kerja kat situ pn riso dh tgk Amani terjenguk2 tu haha..

Menikmati pemandangan..

Kagums tgk fish
 lepas beli honey2 tu ktorng pn terus la balik..tp sempat singgah air terjun Lata Iskandar tu..nk bgambar ja la wlpun Amani dh pgsan mama Amani tetap nk bgambar jugek hehe..
last station sebelum smpai umah adalah RnR Tapah..makan lg..smyg semua baru la balik umah..Short trip but meaningfull hehe..

At Lata Iskandar

 
Carrot organic katanyaa..

Lagi menda wajib..flowers!!

Saturday, 2 March 2013

Kronologi..

Assalamualaikum..memandangkan dh lama x hapdet blog kita kena flashback balik la apa yg blaku sepanjang 2 bulan lepas kn hehe..mak nk hapdet ikut kronologi bak kata omputih..So one of special date yg nk share adalah 16 January!! its my bday! heheh..
Makaseh bebanyak kepada kwn2 yg tetiba ckp nk dtg selebret..mak mmg xmasak la kn oder pizza dominos byk2..roasted drumstick yg sedap tu n sumbangan ehsan aiskrim kek from my darling epa hehe..*tenkiu mems!*
Gambar pn xada ini main curik gmbar dr cik epa ja hahah..tp mmg enjoy mkn2 ngn kawan2 bsama 2 budak kecik tu yg sentiasa aktif ditambah plak lepas sibuk dok curik mkn kek tu trus parasa energy budak2 kecik tu naik hahha..


                                Gambar tetamu2 pompuan ja..yg laki malu nk enterprem hehe..


Second ni gambar gumbira budak2 kecik yg sronot sgt bmain..lompat2 atas sofa non-stop..mak bapak tgk yg letih hahaha..

Anyway im really enjoy my birthday surrounded wit my beloved frens n femly!

Tuesday, 8 January 2013

2013 suda..

Ya ampuns..dh masuk tahun baru blog xdiupdate2 gak lg kn..rupanya ada gak yg menanti mak update ek hehe..tgh2 tgk gmbar yg latest nk story kat sini skali jumpa gmbar Amani yg sgt comeyyy!!! *eh,Amani mmg sentiasa comeyy pn kn :-p*

Layan gambar2 Amani dr bulan January-July 2012 hehe..

Ready!

Sengehhh!!!

Side profile...

Gumbira dlm demam

Suka tgk muka Amani cmni hehe..

keganasan hehe..

First time Amani masuk pool

Sgt eksaited disitu..

Awat mama muka tkezuts hahaha..

Kat sini juga dia suka main

jadi imam muda,pinjam kopiah abah

kopiah muat sbb taktik penyepit baju hahah..

Sekian trima kaseh..nnt mak update berita terkini plak ek..

P/S:kat umah dh beralih kpd unifi,maka intenet sgt laju compare jaman dulu..nnt boley la update selalu tu pn kalau amani xberebut laptop nk tgk mickey!