There was an error in this gadget

Wednesday, 27 June 2012

Cheezy Cheezy

Assalamualaikum dan slamat pagi hehe..ni nk share himpunan resepi cheese as requested by Aunty Lenny..himpunan la sgt 2-3 resepi ja pn kn hehe..kita mulakan dgn resepi pertama.

Cheezy Spagetti

Bahan-bahan:
bwg putih-cincang
isi ayam-cincang
olive oil
labu
shitake mushroom
french beans
mozarella and cheddar cheese
Spagetti-rebus smpai lembut

Cara-cara:
Tumis bwg putih dgn olive oil smpai wangi.
Masukkan ayam cincang.
Tambah air,masukkan labu,mushroom,french beans.
Bila semua dh msak lembut boley tmbah fresh milk sket kalau suka utk bg lemak2 gitu.
Masukkan cheese,kacau smpai cheese cair,dh siap!!




Bahan-bahan

Rupa spagetti dlm periuk hehe

Dah siap masuk bekas utk bg BS..yg kiri tu oat+prune tuk brekpes Amani


Resepi kedua

Cheezy Banana Sandwich

Bahan-bahan:
sebijik pisang-potong nipis
mozarella and cheddar cheese
unsalted butter
2 keping roti

Cara-cara:
Masukkan unsalted butter dlm pan.masukkan pisang.
Goreng2 smpai pisang jd brown 2 gitu.
Taburkan cheese,bila chhese dh cair boley angkat letak atas roti.
Potong kecik2 sket supaya sesuai tuk baby mkn.
Sedapss!! mama pn suka hehe..


Ready to ngap!

Sedapss hingga menjilat jari gitu..


Resepi ketiga

Lempeng Pisang Cheese

Bahan-bahan
sebiji pisang
sebiji telor
setengah cwn tepung atta
sesudu dua mozarella cheese

Cara-cara:
Gaul ja smua bahan hingga sebati.
Letak olive oil sket dlm pan,tuang adunan,masak dan balik2 kan
Dh siap tu mama rajin sket tekap2 la guna acuan bunge2 tu.
Byk Amani mkn!


Menikmati lempeng sambil tgk TV

habis dlm plate tu dia mkn,slalu xsuka mkn pisang..sbb tu campur2 cheese bg sedap lg baru dia mkn hehe..


Selamat mencuba!!hehe..

Wednesday, 20 June 2012

Premium Beautiful piece by piece..



                                                                             

   

Long Bra

Small RM780

Large RM858



  Long Girdle

 Small RM910

Large RM1000

                                                     
                                                                                 




Waist Nipper

Small RM676

Large RM742


Short Bra

Small RM480

Large RM528




Contact me for special price!!


Wardah

012-5343493/013-3879207

email:sakura_16184@yahoo.com



Tuesday, 19 June 2012

Holiday?

Rasa dh lama sgt x p holiday..
rasa nk p mcm tmpat dlm gambar tu boleyy??


Thursday, 14 June 2012

London and Paris Map



London


Paris

Tgk map pn dh excited..do you want to know how to grab the FREE trip to London and Paris? Contact me!!



Wardah

012-5343493/013-3879207

email:sakura_16184@yahoo.com


Tuesday, 12 June 2012

Simple but Delicious

Assalamualaikum dan slamat pg..suka betul mak pg2 nk hapdet blog kn hehe..just nk share simple recepi utk ibu2 yg bizis tp nk mknan bkhasiat utk femly cewahh.. ini food last2 week kot..balik keja dh ptg smntara nk tggu dinner mak buat la Simple Fruit Salad ni dulu,alas perut sblums dinner hehe.. Amani pn join skali mkn fruit salad ni..meh cekidaut recepi..mak curik kat blog si Jamie Oliver tu..

Simple Fruits Salad.
Banana
Oranges
Kiwi
Mango
1/2cup fresh yogurt
2 tbs honey
almond slices/any nuts

Cara-caranya:
*Potong smua buah ikut saiz yg anda suka
*Fresh yogurt tu kt mixed well with honey
*Gaul smua buah dgn dressing sos tu,tabur slices almond,SIAP!!

Kami suka fruit salad ini!!:-) tp utk Amani xboley la mkn almond tu,just bg buah2 saje hehe..



walaupun rupa maybe xmenariks tp rasa dia besss..


Next is recepi for Amani hehe..sgt simple and pantas utk dimasak sbb time ni Amani baru balik swimming so mmg kelaparan la tu..

Sup Ikan dgn Cous-Cous
seketul isi ikan tenggiri tanpa tulang ye
seketul bwg putih
seketul bwg merah
sehiris halia
sebatang serai diketuk2
daun sawi sejambak hehe..
olive oil sesudu dua
cous-cous 2-3 sudu besar

Cara-caranya:
*rendam cous-cous dlm air panas smpai betul2 lembut
*panaskan olive oil,tumis smua bwg2 serai,halia smpai naik bau.
*masukkan air skit msuk ikan pastu rebus smpai mendidih
*sawi dipotong halus2 pastu masukkan dlm sup td.
*kacau2 2-3minit dh siap! sawi xyah msak lama2 nnt hilang khasiat
*cous-cous td boley di tapis utk buang air rendaman tu..
*masukkan cous-cous dlm mngkuk,tuang sup ikan td dh ready utk di ngapp!!
sedapss mak bapak Amani pn suka hehe...


Excited a.k.a kelaparan suda bila tgk mknan..

Dah kenyang mkn senang ati boley la landing2 cmni tgk Tv!

Monday, 11 June 2012

Bienvenue à Paris!

Bonjour!!wah3..xtahan pg2 nk speking Ferancis kn heehe..btw kt kembali ke entry biz sket..
Now tgh great Promo utk ke Paris and London next year..yuollss know what!! it is a FREE trip! yups its FREE!! mak xtipuuu.. just bring your money for shopping ja..other is FREE!!

FREE TICKETS
FREE ACCOMMODATION AT 5 STARS HOTELS
FREE TRANSPORTATION
FREE FOOD


Seriesly i cant wait for this great vacation! siapa nk bg jalan2 oversea dgn smua perbelanjaan ditanggung kn.. kat London tringin sgt nk tgk London Bridge tu,i loveee old building mcm kat London tu rasa best sgt tgk..Kat Paris plak boley tgk Eiffel Tower..on top of that hofkos boley shopping2 branded handbags,shoes etc..dok bayangkan pn dh nak gila rasa,kalau p nnt xtau la cmna kn hehee..

London Bridge across the Thames River

Eiffel Tower at night

So ladies and guys outhere lets set for appointment then we'll disscuss how to get to London and Paris for FREE!!!
Excited face waiting to fly to London and Paris!!



Wardah


012-5343493/013-3879207


email:sakura_16184@yahoo.com


Wednesday, 6 June 2012

Oreo Cheese Cake

Ehem2..awal2 dh nk tayang food kn hehe..biasala hobi memasak so 24/7 ingat food saja..ni setelah skian lama dok tgk blog sana sini baru la ada keberanian nk buat Oreo Cheese cake,itu pn setelah mendapat keyakinan dr tuan pnya resepi yakni cik Sham Shukriah hehe..boley mlawat belog dia kat sini.

Resepi ni pn mmg cilok dr blog dia ja hehe..note2 kat hujung tu pn mmg cik Sham yg tulis hehe..mudah keja mak copy paste ja:p

OREO CHEESE CAKE

Bahan-bahan

Untuk base
·                     120gm biskut oreo (original flav.) - buang/ketepikan creamnya dan hancurkan--ambe guno biskut marie jas..
·                     70gm unsalted butter - dicairkan
Untuk Filing
·                     250gm (8oz) cream cheese -dilembutkan pada suhu bilik,ambe guna jenama TATURA jerk..klu guna Philadephia lagi ok, sbb mahal...tatura pun ok jerk..sama jerk rasanyer ambe rasa.
·                     200gm whipping cream - ambe guna jenama VIVo----I beli kat yummy danau kota
·                     70gm gula kastor (1/3 cup)
·                     1.5 sudukecil esen vanilla
·                     1 sudu besar gelatine dilarutkan secara 'double-boil' dgn 30-40ml air
·                     40ml jus lemon - ambe guna sunquick yg perisa original jas-1sudu besar..
·                     5 - 10 keping biskut oreo (buang krimnya) dipatah-patahkan



Cara membuatnya

1. campurkan mentega cair ke dalam biskut yang diblend kering - gaul mesra kemudian ditekan-tekan padat ke dalam loyang 7 inci (sy guna loyang 8 inci) yang telah dilapik dengan aluminium foil. simpan di dalam peti sejuk seketika.

2. di dalam bekas sederhana besar, putar whipping cream pada hadlaju yang perlahan ( jangan terlebih putar speed laju) sehingga 'stiff-peak' sedikit. kemudian simpam di dalam peti sejuk.

3. di dalam bekas yg besar, putar cream cheese bersama gula kastor sehingga mesra dan lembut, masukkan jus lemon/sunquick, gelatine cair dan serbuk vanilla...putar lagi hingga sebati.
--gelatin tue, ambe double boil sblm pkul cheese...biar dia panas jerk..klu dia sejuk dia jadik pekat...ambe tambah sikit lagik air smlm,jadik guna dlm 40ml air las...

4. campurkan whipping cream tadi ke dalam adunan cream cheese..putar sekejap, lepas tue gaul secara kaup balik..sampi sebati. masukkan biskut oreo yang dipatah-patahkan tadi. tuangkan adunan ke dalam loyang yang disediakan.

5. sejukkan/freezerkan adunan cheese cake tadi di dalam peti sejuk selama lebih kurang 4 jam, atau hingga benar2 sejuk dan keras. kemudian boleh dihidangkan.

*** untuk hiasan di atas boleh dihiaskan dengan serbuk biskut oreo atau biskut oreo itu sendiri.


 Tp gambar2 ni mak amik smlm..gmbar camera phone ja xbrapa nk cantek,tmbah lighting sesuka ati,nmpak bayang sana sini hahha..

Rupa base cheese cake,yakni biskut marie+unsalted butter

Ni plak cream cheese dipukul dgn gula dll mcm dlm resepi tu hehe..

Whipping cream yg dipukul smpai jd stiff peak sket hehe..

Gaul2 oreo dh siap!!mudah kan??;-)

Amani hanya mampu menjeling,xmoleh mkn lg tggu kamu umor 4tahun baru mama bg hahha..

Ini rupa yg dh dipotong hehe..