There was an error in this gadget

Monday, 27 August 2012

Kembali..

Assalamualaikum! saya dah kembali bkerja setelah seminggu bcuti..dh kembali ke department asal setelah berpindah randah ikut projek sebelum ni hehe..terasa pelik plak bila kembali ke tempat asal ni sbb mcm xbrapa mewah hidup kat sini hahah..org2 kat department paham la kot hehe..
Nak story raya pn gambar xbrapa byk dlm phone pastu dlm camera plak semua kat umah lg..rajin2 nnt ai story sket raya Amani tahun ni:-)

Friday, 10 August 2012

Malam Lailatul Qadar...

Assalamualaikum hehe..dh brapa ari ni puasa mak dh lost count sbb bizis dgn cupcakes,cookies,kek lapis hahha..tp xlupa la dh 10 mlm terakhir ni..cuma smlm betul2 xsempat nk terawih huhu..dh ujung2 ni harapnya makin rajin la menambah amalan kt..mana la tau Ramadhan terakhir kt tahun ni x ka rugis tu.. walaupun penat tahap dewa sbb tiap2 mlm tidoq brapa jam ja insyAllah nk cuba jugak menambah amalan hehe..smpai Amani pn kena paksa smyg terawih skali hehe..



Ni dgn bantuan en.google mak jumpa table nk kesan mlm Lailatulqadar..kita hanya mngesan tp Allah lebey tahu,so kalau x nk terlepas pastikan tiap2 ari kt menambah amalan kita;-)




Ada gaya ustajah pilihan??hehehe..

Tuesday, 7 August 2012

Niat ketika berwudhu'

Ketika berwudhu', niatkanlah dalam hati...

1. Ketika berkumur, berniatlah kamu dengan,

"Ya Allah, ampunilah dosa mulut dan lidahku ini".

2. Ketika membasuh muka, berniatlah kamu dengan,

"Ya Allah, putihkanlah mukaku di akhirat kelak, Janganlah Kau hitamkan muka ku ini".

3. Ketika membasuh tangan kanan, berniatlah kamu dengan,
"Ya Allah, berikanlah hisab-hisab ku di tangan kanan ku ini".


4. Ketika membasuh tangan kiri, berniatlah kamu dengan,
"Ya Allah, janganlah Kau berikan hisab-hisab ku di tangan kiri ku ini".

 
5. Ketika membasuh kepala, berniatlah kamu dengan,
"Ya Allah, lindunglah daku dari terik matahari di padang Masyar dengan Arasy Mu".

 
6. Ketika membasuh telinga, berniatlah kamu dengan,
"Ya Allah, ampunilah dosa telinga ku ini".

 
7. Ketika membasuh kaki kanan, berniatlah kamu dengan.
"Ya Allah, permudahkanlah aku melintasi titian Siratul Mustaqqim".

 
8. Ketika membasuh kaki kiri, berniatlah kamu dengan,
"Ya Allah, bawakanlah daku pergi ke masjid-masjid, surau-surau dan bukan tempat-tempat

maksiat".

Thursday, 2 August 2012

Makannn..

Upss,posa skang ni xboley makan lg..ni nk share apa yg mak mkn 2-3ari lepas ja hehe.. yg first tu apam balik jagung selori hahah..slalu beli kn sikit sgt jagung ni buat sndiri amik kot letak ja la jaung byk mna pn..kacang tanah xdak kat umah so mak ganti ngn almond,kelass kn hahaha..rasa dijamin sedap dr beli kat kedai hehe..resepi tgk kat myresepi heehe..



Apam tamak holoba

Pastu ni roti jala plak..disebabkan jeles tgk kari daging maryam mak pn buat gak la kari daging mkn ngn roti jala hehe..ni pn buat lepas bukak posa,en.hsbnd balik teraweh ada gak la moreh kn hehe..roti jala tu resepi tanya mama pastu pndai2 la ekjas kepekatan adunan tu..menjala plak mak guna plastik yg piping cream tu ja,ada 1 lubang ja pn pastu wat cm jala laju2 hehe..tp makan ati mak tgk roti jala kat sini..mak mampu buat yg mcm dlm gambar ni ja hehe


Roti jala dimalam hari
 Tiramisu kek!yg ni mak xbuat beli ja kat klcc hehe..sbb utk bday en.hsbnd yg ke 29..tahun depan dh 3series uolss..tuo laki mak hahah..lepas mkn tiramisu ni mak cm penin sbb rasa kopi kot ka sbb dh mkn byk hahah..yg pasti bulan puasa kali ni byk homemade food pastu buat sikit2..kalau beli pn just beli sikit2 ja xnk membazir..