There was an error in this gadget

Tuesday, 10 July 2012

What you did last weekend??

Assalamualaikum..mggu lepas ckp balik kg kn so nk story la sket activity kat kg halaman tu.. bercita2 nk smpai Sp awal la kunun,kuar lepas mghrib skalik jems ko kat Bukit Tagar,,sejam gak ktorg bdeting tgh highway smbil menikmati kereta yg xsabar2 ikut emergency lane esh3..rupanya ada lori myk eksiden..bertong2 myk tgolek kat jalan..makan 2 lane plak tu..patutla jems sakang.. smpai ja hentian sebelah tnjung malim smua mnusia bkumpul kat situ plak..ye la dh sejam menahan lapar dahaga dan prasaan nk ke toilet kn hehe..stress mak tgk ramei2 cmtu dgn air slow lg kat toilet tu trus hilang mood nk kensin..cari ja hentian sbelah lain hehe..owh,smpat pulak bjumpa dgn opismate sorg ni nk balik kg kat Tapah..sama2 tsangkut dlm jems td la..

Smpai RnR Sg Perak ktorg stop lg,tukar drebar plak..sbb captain mcm dh ngntuks ja..smpai ja area Tepeng tu mak dh ngntuks2..abeh dh dok cubit peha,pipi sndiri xnk bg ngntuks hahha..dh kejut en.captain dh bess sgt plak tgk dia tdo..xpala pasrah mak menahan ngantuks smpai Sp.

Sabtu pg tu plak activity ktorg adalah pulang ke kg halaman blah abah kat Pendang..lebey tepat Felda Sg.Tiang Pendang..org2 felda kan baru dpt bonus,tokwan buat la kenduri arwah sket..ktorg pn dgn eksaitednya mkn,mkn dan mkn hahah..tp lupa puloks nk bgmbar2 time kat sana huhu.. koleksi gambar yg ada ni pn time ktorg kuar ke area Titi Akar,Padang Durian,Kg China..saja ajak en.hsband ronda2 area kg..nk cari org jual buah2..sbb area situ dusun2 byk pastu mmg ramai org2 Siam yg akan mniaga tepi2 jalan..yg paling penting buah2 tu sgt MURAHH.. manggis 3kg RM10.kat KL seiikat RM10 pastu buruk2 plak,buat sakit ati ja beli..kat kg ni mmg makan manggis mcm mkn nasik ja la hahaha..durian pn mama hangkuts gak..tiap2 kali balik kg cmni makin sehat la mak..tgh2 beli buah tu hujans lebats la puloks..tfaksala mak buat photoshoot dlu smntara tggu hujan brenti hahaha..

Amani yg dh lalok tp nmpak camera trus eksaited hahha..durian kat blakang tu 3biji RM10 dijamin sedap menjilat jari..

Amani buat muka menyampah ngn achik hahah

Gambar berseni dari en,hsband hehe..

Mama dok sembang ngn siam jual buah tu smntara tggu hujan brenti hehe..manggis2 kat kanan tu mmg smua segar bugar dr dusun


Lepas memborong buah balik umah tokwan la balik..kemas2 sket lepas mghrib baru la balik Sp.Esoknya ahad dh kena balik KL huhu..tp sempat lg buat laksam aritu..tp xdak gambar sbb laksam xjadi hahaha..salah resepi kto bila isi laksam tu lepas kuku pn xboley nk gulung cantek2,cm keras ja..dh la bancuh 1kg tepung beras abeh hahaha..so abah p kedai beli tepung lg,mama plak try buat baru jd hehe..Oeh,Amani pn mak bg mkn laksam ni sbb isi dia kn lembut2 ja,pastu kuah plak asingkan tuk Amani before letak garam.Ptg2 lepas asar berangkat la ktorg pulang ke KL...*xsuka tp tfaksa*

No comments:

Post a Comment