There was an error in this gadget

Sunday, 10 March 2013

Kronologi III

Hehehe..xhabeh lg ektiviti bulan January mak ni..ujung bulan January mak balik Sp yakni kg halaman terchenta sbb cuti panjang maulidur Rasul dgn wesak kot..so bila nk balik kg tu mcm2 plan la ada kn hehe..yg pertama MAKAN!!! hahaha..ktorg plan nk p mkn kat Puncak Mutiara Cafe,Sg.Pelet Bukit Mertajam Penang..dikalangan org utara maybe dh glamour kot tempat ni kn..siap dh masuk JJCM ko..yg paling best cafe ni jauh kat dalam kg dgn kandang2 kambing,arnab dan segala jenis binatang peliharaan lain lg..so food yg served kat sana segar dr ladang gitu;-)
Ktorg ke sana lepas maghrib gitu ikut BKE dgn bantuan GPS dan cik Soda hehe..smpai kat sana boley tahan ramai org jugak..byk pondok2 comel...ai loikee..antara menu yg direkemen cik  Soda lamb la kn sbb kandang kambing betul2 blakang tu ja..bau kambing pn boley dapat free hahah..minum pulak yg special kat sana susu kambing dgn air kelapa hehe..ayaq nyoq muda la tu! mak mkan lamb chop..cik Soda mkan Briyani Peha Kambing..abah mkan Ayam apatah..mama mkan Fish n Chips..en.hsband mkn lamb grilled..mula2 mkan situ tgoda dgn Briyani Peha Kambing tu..Amani pn suka nak2 xbenti ja dia..pastu dh rasa fish sebok nka2 pish plak hehe..overall mmg puas ati fresh and murah itu yg penting..kat KL ni for sure xboley dpt harga cmtu..total 5 org mkn tu around rm130 ja kot..kenyang makan balik tidoq lena hehe..selain tu kat Puncak Mutiara cafe ni ada jual daging segar gak..mcm2 ada lamb,arnab,puyuh,ostrich,telur ostrich smua pn diaorg jual mentah..boley msak kat umah..telur ostrich sebijik rm30 youu!!

Gelap sbb malam hehe..

Amani xbg kerjasama

Briyani Peha Kambing pujaan hati dgn ayaq nyoq muda+susu kambing marveloss!!

Lamb grill yg lembutss dan sedap..

Selang 2 ari ktorg ke Puncak Mutiara Cafe lagik!!hahaha..semua ni bpunca dari nasik Briyani Peha Kambing tu..abah dok terkenang2 plak..so p la lg mkan kat sana..kali ni ktorg p petang sket sbb nk bwak Amani swimming kat sana*alasan nk pkai swimming suit baru:p*..Ada swimming pool comey kat sana bayar RM5 ja..smpai awal nmpak la pemandangan situ cmna kn..ada kolam ikan..byk pondok2 lg kat dalam..area swimming pool pn ada meja2 lg so boley la mkn disitu smbil anak mandi mak bapak mkan2 ..

Wajah riang *gedix*

Pelampung lengan pinjam budak kecik yg mandi kat situ gak hehe..

Coach renang yg exicited jugak hehe

Pelampung pinjam jugak!haha..
 Amani mandi2 pool ngn abah tu dekat sejam gak kot..dh kedut2 jari pn ada hati xmau naik lg..asal letak tepi pool ja selambau Amani nk terjun balik dlm pool tanpa perasaan takuit pn..mak yg takut tgk hehe..sib baik abahnya pndai berenang boley la jd coach kn hehe..dh setel mandi2 baru la ktorg cari pondok utk bersantap pulok..kali ni order nasi Briyani Ayam,lamb chop..mak oder Sup Peha Kambing!yg ni mmg menjilat mangkuk la..kunun nk mkn ngn nasi putih sbb nk share ngn Amani,lepas nasik dh abeh bantai dok cicah ngn roti plak hahaha..kesedapan unggul dgn daging kambing yg sgttt lembutss *over plak kn* owh..time mkan tu dh time maghrib so surau mmg sebelah pondok ktorg tu ja..so xyah risau2 nk cari mesjid,surau dh..pendek kata smua dh lengkap kat sana..boley mkan sambil relax2...tunggu mak balik Sp lg for sure nk p lg heeee:-)

Pondok besaq sikit dari 1st time p dulu

Muka Amani xboley blahh hahaha..kucing gemuks owner cafe punya.

Sup Peha Kambing pujaan hati hahaha..

makan non stop Amani ngn mama heheh..

Ada buletin board gitu..ramai jugak retiss,pak menteri yg dtg Puncak Mutiara Cafe ni.

Sesapa yg ke utara tu boley la try mkan kat Puncak Mutiara ni ek..ni website depa..http://www.puncakmutiara.com/

No comments:

Post a Comment