There was an error in this gadget

Saturday, 9 March 2013

Kronology II

Haluu..lg update ektibiti dibulan January..setelah meyambut bday dgn kwn2 aktiviti seterusnya adalah bcuti2 bsama femly gitu..tempat tujuan kali ni Cameron Highland! wlpun membayangkan pening nk naik jln berbukit2 tu mak tetap nk p jugak sbb suka sejuk2 kat atas tu hehe..
Cita2 nk bgrak awal pg n lunch kat cameron tetapi sudahnya lunch kat Tapah baru naik Cameron..sepanjang naik tu Amani pn mcm xselesa sgt kot maybe penin2 jugak sbb abahnya drift xhingat dunia hahah..tp penyusuan diteruskan sepanjang naik tu sb xnak Amani mengalami gangguan tekanan udara dlm telinga hehe..

Ready to go!!

Lebey kurang pkul 3ptg baru smpai Cameron..boley tahan sejuk gak..parking betul2 dekat hotel..Booking hotel kat Agoda..Hotel Snooze menjadi pilihan sebab comeyy!!Amani pn eksaited tgk bilik tu sebab smua brg dlm bilik tu adalah dari IKEA hehe..

Eksaited mama with stressed Amani hahah

Menikmati katil empuk..
 Dah siap2 semayang tu bsiap la turun bawah tgk apa yg menarik..skali angin makin kuat daaa..sejuk betul..kesian plak Amani xdak shoes kan ada sandal ja mau beku kaki..tfaksala *ehemm alasan mak* beli stoking dgn glove utk Amani..Amani pn mcm enjoy ja dpat pkai stoking dgn glove tu hehee..Dah siap2 mkan lagi pusing2 tgk kedai area tu..nk bjalan jauh mmg xsanggup sebab mlm2 kan ada pasar malam area Brinchang tu..once dh keluar nnt susah nk dpt parking dh maka ktorg jalan2 ja la..naik smyg maghrib mandi manda semua baru turun p pasar mlm..mcm biasa borong jagung madu,mushroom goreng,kimchan goreng,keledek madu dll..

Small living area depan bilik hotel ktorg;-)

Menayang glove baru hehe..
 The next day nk bfast waffle dgn strawberry kat 1 tempat mak penah p dulu..tp malangnya xjumpa pn tempat tu..xtau la xdapat cari dh tempat tu..maka jumpa tempat baru nama Strawberry Corner..menarik jugak tepi jalan ja senang nk p..pastu sayoq2,mushroom,strawberry pn ada dijual kat situ..Lepas tu ktorg ke Butterfly Farm plak..ada la sikit2 butterfly..kunun nk bg Amani tgk tp buleh pulak dia tidoq kan..so mak bapak la tgk..selain butterfly ada jugak serangga2 yg horror mak tgk hahaha..ada jugak kebun bunga kobis yg comeyy!hehe..bunga kobis pn comey kn :p


pantang jumpa menda2 begini..

Posing-posing sikit..

Entrance hotel..comeyy!!

Dlm Butterfly Farm..

Big hibiscus!
 Tgahari skit ktorg balik hotel check out..teruskan aktiviti mencari sayoq2..p xdak la byk sgt pn yg diborong hehe..walaupun agak rambang tgk sayoq2 yg byk tu mak cuba mengawal diri..takut xterabeh plak kn..

cubaan meniup kipas..
 Ondaway turun balik tu sempat la singgah tgk ladang teh yg ditepi jalan tu..xsanggup mak nk msuk jln berliku nk tgk ladang teh yg cantek tu..kat tepi2 jalan pn jd la kan..lepas tu singgah Bee farm jugak sbb ni mmg dlm list tempat wajib nk cari stok honey..*hover cari honey smpai ke Cameron kn* tp Amani eksaiteed pulak tgk kolam ikan kat Bee Farm tu smpai tertonggeng2 nk tgk fish..bangla kerja kat situ pn riso dh tgk Amani terjenguk2 tu haha..

Menikmati pemandangan..

Kagums tgk fish
 lepas beli honey2 tu ktorng pn terus la balik..tp sempat singgah air terjun Lata Iskandar tu..nk bgambar ja la wlpun Amani dh pgsan mama Amani tetap nk bgambar jugek hehe..
last station sebelum smpai umah adalah RnR Tapah..makan lg..smyg semua baru la balik umah..Short trip but meaningfull hehe..

At Lata Iskandar

 
Carrot organic katanyaa..

Lagi menda wajib..flowers!!

No comments:

Post a Comment