There was an error in this gadget

Sunday, 19 April 2015

POST 2015- Japan Trip 2015






Konnichiwa!!
Kelass gituu setahun sekali hapdet blog kan hihi.. tahun ni timbul balik semangat nk update pon sebab nk share dengan uolss trip berjalan2 dengan budak kecik yang lapar 24jam haha..

Hakak kumpul gambar dan story day by day untuk uols ok..Semua details nnt hakak hapdet,so sesapa yang nk pegi bercuti ke negara Matahari Terbit ni boley la bayangkan cemana korang bila dh sampai sana hihi..







                                            Bunga sakura pujaan hati menunjukkan diri ..


Kita start dengan persediaan di Melesia dulu ok.

Ticket: yang hakak dah beli dalam 6 bulan awal sebab nak pegi tengok sakura ni peak season maka semua perlu diselesaikan awal..harap maklum ya..

Hotel: Osaka hakak book apartment di Airbnb. Sangat mudah dan selesa.
         : Tokyo hakak amik hotel ja sebab nk dekat dengan zoo hihi..book di Agoda.com

Train Pass:setelah dikaji..dikira ..dicongak bagai hakak beli JR pass time MATTA FAIR 2015.

Duit : Berapa juta nak bawak terpulangla kn..tapi sebab hakak memang nak tengok view ja maka duit berlebih2 bawak balik haha.. Tukar di Ampang Park sebab kat situ ja macam bagi rate yang best compare kedai2 lain berdekatan.

Lugage: 1 beg trolley dan 1 bag pack.. Cukup untuk 3 beranak dan sebenarnya terlebih2 jugak baju sebab kat sana sejuk so korang xberpeluh pn kecuali berlari mengejar train hahah..

Makanan: Bawak bekalan banyak jugak hihi..sambal ikan talang la..megi..kopi 3in1..milo..lauk2 cap Brahims..nasi impit..roti nan cap Misson..haaa tengok list makanan kemainn kn hahha..

Pakaian: Baju sejuk adalah perlu sebab skali hujan mmg beku haha.. sorang dua helai gak baju sejuk..tapi untuk anak hakak bawak lebey sebab nk bergaya nanti hahaa..

Itinerary: Adalah penting ok untuk plan setiap hari nk kemana..supaya train pass yg kita beli tadi berbaloi hehe..kalau xpergi jauh boley guna kad macam kad TouchnGo tu ja..


Itinerary hakak yang tulis dalam paper ja..yang dalam excel pn hadoo lagi detail.


Macam dah cukup kan semua persediaan dari Melesia ni..Now kita ready nak fly in next post hehe..


No comments:

Post a Comment