There was an error in this gadget

Friday, 30 December 2011

Makan..makan..makan...

Makan..makan..makan...itula keja nya xabeh2 heehe..hobi mkn maka musti la pakej ngn hobi memasak..dh ari Jumaat ni boley la bg idea kalau ada sesapa nk jd masterchef kat umah nnt kn hehhe..Resepi yg simple2 ja msak..ada amik dlm buku,ada tgk kat internet,ada yg pegi klas ada gak yg blajar dr mak..kalau dh suka masak tu mmg akan cari gak cara nk blajar buat..meh bkenalan ngn masakan2 yg penah dibuat oleh saya hehehe...



Ini kerabu daun selom..kerabu yg simple sbb gaul2 ngn dgn kelapa ja..daun pn hangkut dr kg bwk ke KL hehe..mama tnam sndiri ok pokok selom ni..bajet awets muda la bila slalu mkn ulam2 ni hehehe..owh,ni blajar ngn mama ja..


 
Ini Linguine with salmon..kuah tu mcm kuah bolognaise biasa ja tp ditambah dgn salmon*i love salmon!!* tambah mushroom,xbley brenti mkn yg ni heheh..yg ni resepi kat botol sos bolognaise hahaha..

Ini mknan org tamak hahah..dh ayam gemuks ngn sayoq tmbah lg linguine hehe..resepi ayam tu amik kat MyResepi kot..sesapa yg baru blajar nk masak sila la ke website itu,byk sgt resepi mudah dan tips2 bguna hehee..

Ini mknan import heheh..ikan terubok masin!! sedapsss..

Ini nmpk mcm ns tomato tp namanya Spanish Rice..amik resepi dr my Trinidad n Tobago fren kat ofis..dia pn suka msak,maka mntak la resepi2 yg best kat dia..sedapss..boley diterima tekak org mlayu hehe..

Ini plak partner dgn Spanish Rice td..Baked Fish Trinidad Style..sedapss asek ikan sumbat cili ja kn,kali ni sumbat ngn mashed potato,marinated dgn mixed herbs,letak butter,blackpepper pastu bakar..lemak bkrim disukai en.hsbnd hehe..

Ini resepi import lg..LAksa Sarawak hehe..1st time mkan time Uni dlu mmg xbley trima..pastu try2 lg ok plak..smpai oder pes laksa dr kwan sbb boley buat sndri n mkn byk2 hahaha..

Dh tggal separuh dlm bekas hehe..ini Brownies Marble Cheese blajr kat klas Mak Lang hehe..sedapss kalau mkn xbley stop,especialy org yg suka cheese la..pgsan ko kolestrol naik kalau mkn ni tiap2 mggu hahhaha...




Dh setel hal mkn..nnt update psal biz plak..diam ja org ingt biz xjalan plak..pdhal xputus2 rejeki biz PB tu hehehe..

2 comments:

  1. apatah nama dia dh msuk sumandak skang ni..Sushma chantell hehe..

    ReplyDelete