There was an error in this gadget

Thursday, 12 April 2012

HObi baru..

Hobi baru Amani berdiri pastu goyang2 badan!hahaha..caiyokk Amani lg brp ari ja dh nk setahun,setahun nnt trus blari2 okay hehe..hobi baru mama plak memuding hehe..
Asek mkn oat buat bubur ja so try plak puding oat..ni pn sbb jeles tgk umi maryam buat puding oat,cantek ja nmpak hehe..


Amani bdiri n sengeh2 hehe..


Ini first puding yg dihasilkan mggunakan ramekin baru hehe..borong kat Daiso ja..rasa mcm nk p hangkut lg byk2:p memula buat puding ni buatla 2 bijik kunun mama share ngn Amani pastu tuk en.hsbnd 1..skali dia ckp biar sejuk dlu nnt dia nk mkn ngn cream baru sedaps..skali trus mnyejuk dan mngeras ja puding tu dlm fridge cesss..*sakit ati*



Puding oat+kurma+pear

Smlm kn cuti so pg2 buat lg puding oat+kurma+blueberry..sedapss manis2 masam2 lemak2 hehe..kali ni buat 2 bijiks gak 1 tuk bfast 1 lg tuk mkn mlm Amani hehe..padam muka abah no more pudiing for u!! :p

puding oat+kurma+blueberry

Muka xmandi trus nk mkn haha..abaikan background yg sgt indah tu..:p


Eh,lupa plak ni resepi puding oat tu

2 sudu organic rolled oat
1/2 cwn air
2 sudu yogurt
telur sbijik  (tuk Amani guna telor kuning ja)
buah2 kegemaran anda:-)

Memula rendam oat ngn air bg kembang sket,pastu cmpor yogurt cmpor telor bg sebati smua..
masukkan dlm bekas ramekin or xkisah la bekas pa2 pn..tabur buah2 kegemaran.
Pastu kukus smpai masak..agak2 dlm 15-20minit gak kot..kukus dlm wok ja ni hehe..

xpn nk tgk resepi asal boley tgk kat sini.. kat blog ni naik juling mata tgk food baby bess2 hehe..

No comments:

Post a Comment