There was an error in this gadget

Monday, 16 April 2012

Makan-makan

Dah lama mkn baru nk update hehe..sejak gila nasik arab time preknen Amani dlu smpai skarang xboley bpisah..mana saja kedai ns arab musti nk try,tp yg menjadi pujaan tetap Wadi Hadramawt kat Jln Ampang tu..wlpun nasiknya penuh pinggan jgn risau mak mampu habiskan hahaha..buruk lantak kn..So ni nmpk kedai ns arab baru kat area umah baru ktorg hehe..PV128 nama area tu kedainya plak Dubai Gardens sebelah ngn Pelita Nasik Kandaq..environment kedai bess..harga mknan pn lebey kurang ja ngn kedai2 ns arab lain..yg penting rasa dia mmg sedaps!ada saingan la Wadi tu hehe..tp plg bess sbb dkat ngn umah nnt mama malas masak kt trun jalan kaki ja mkn kat sini ek Amani hehe..




Menu wajib mama: Chicken Mandy RM20

Menu wajib abah: Lamb Mandy RM25

 Nasi Mandy tu sgt sedap dan lembuts..en.hsbnd ckp mkn nasi saja pn dh ok sbb sedap sgt..ayam pn lembut dan besar..sambal tomato tu pn sedap..smua sedap la haha..yg lamb en.hsbnd mkn tu pn lembut byk isi..tp mak tkut la nk mkn byk2 lamb tu kang ada yg pgsan smpai mlm huhu..xpaham lg apsal mak penin bila mkn kambin hmmm..
Mnuman plak mmg semua kedai ns arab ni jual jus pekat2 cmtu eh??sbb smua kedai ns arab yg mak p mmg cmtu la jus2 dia..kenyang mnum air ja hehe..gelas cantek mggoda jus mango yg pekat siap ngn cream kat atas tu,tp mak xmkn la cream tu xgemor sgt..
Owh,xdak gambar salad ktorg order sbb trus mkn lupa amik gmbar hehe..ada campuran daun salad+tomato+timun pastu ada mcm keropok2 pastu dia letak rempah apa tah byk sgt ngn olive oil ngn lemon jus kot trasa masam sgguh huhu..tp nk abeh gak ktorg mkn hehe..

Jus peveret mama: Mango Jus RM10, Air peveret abah: Capucchino Ais RM8

Sedap sgt jus mango ni pekat bkrim sbb tu uplod 2 kali hahaha..

Clearkan pinggan mak??hahaa..cuma sayur2 timun+kubis tu mak xgemor hehe..

Amani pn ada food la..homemade bubur ayam+pumpkin;-)

lepas kenyang mkn main senget2 kepala,bajet comey la cmtu hehe..

Dh keluar kedai tggu abah mkn asap kat sebelah tu plak..

No comments:

Post a Comment