There was an error in this gadget

Tuesday, 20 March 2012

Step one..

Step one,lambat betul nk bgerak ktorg ni..dh lama dpt kunci tp x start2 renovet umah pn lg..setelah dipaksa2 hehe..mggu lepas baru la setel jumpa smua contractor dan berbincang secara serius hehe..
Step one yg diambil oleh en.hsbnd adalah marking umah..nk make sure nnt contractor buat betul2 mcm ktorg nk..xboley dia bg alasan sbb ktorg dh bg detail baik punya ni..ktorg siap spend weekend kat umah kosong,xke giler tu hahaha.

Btw en.hsbnd mmg cmni smua keja nk detail sbb tu step one pn lmbat sket hehehe..
Nmpk yg t-shirt hitam tu bukan contractor tp en.hsband sebok dok tanda utk plaster ceiling,yg cross hijou tu utk fan point..kemain ni setiap point di tanda dgn jelas hahaha..owh,plaster ceiling tu ktorg buat dlm 2ft lebar pastu tebal tu lebey kureng 10inci kot,so senang boley msuk down light yg tegak tu,sbb kn ada yg down light jenis msuk bulb yg melintang tu..coverage area living hall ngn kitchen ja pn..yg lain just tanda2 point utk kipas ngn lampu..





Tgk lantai abeh btanda2 ngn plaster gak sbb nk make sure saiz plaster ceiling tu cun2 ikut saiz yg ktorg nk..nnt baru la cantek nk letak lampu,kipas smua.klu main bedal ja kang ada gak kipas bpusing bwah lampu maka umah jd cm disko hahaha..xcukup kn tape siap pembaris lg di bawak..


nmpak tape kuning atas lantai tu,marking baundary plaster ceiling..
 Mak buat apa??jgn disoal.. kunun siap pkai t-shirt buruk ni nk bkerja keras..siapla msak utk bekal ktorg,bekal amani sbb nk btapa lama kat umah tu kn..Time Amani tdoq boley la mak tulun buat keja bg abeh..skali Amani ceria smpai kesudah xtidoq2 pn..dr tghari ktorg dtg smpai ptg dia xtdoq pn..naseb la abah kena wat keja sorg2 heheh.. tgk tu kesian ktorg xdak tikaq pn,tfaksa pnjam ABC Amani wat lapik mkan,rehat2 hahaha..siap bwak sejadah,telekung smua mmg mcm dh pndah situ plak hehehe..tp sblum mgrib ktorg pn balik sbb umah xdak lampu lg bgelaps plak ktorg nnt..


Thermos Amani,bantal Amani..bwh paper byk2 tu bekal bihun grg mama ngn abah hehe..

2 comments:

  1. uiks...sape yang contractor ni? lol

    ReplyDelete
  2. hahaha..biasa la tu en.hsbnd mmg suka jd contractor lebey dr contrctor tu sndiri..

    ReplyDelete