There was an error in this gadget

Wednesday, 14 March 2012

...superwoman...





This is an entry to express my feeling cewahh..hehe..last weekend i went to the pasar tani *mcm ayat karangan skolah* haha..mmg ektibiti biasa la tu ari ahad bgun awal p psar beli stok brg bsah..tnampak la akak ni sorg bwk baby dlm carrier yg tgantung kat dada tu pastu sorg lg ank dlm stroller pastu beg2 shopping brg lg tgantung kat stroller..tfikir seketika kenapa semua org pompuan yg kena buat?kenapa kena jaga anak sorg2?kenapa kena pegi psar sndiri?kenapa kena drive sndiri sbb nmpk kreta akak tu sbelah kreta city ku syg hehe.. apa lelaki buat??brp byk la lelaki yg sanggup pegi pasar bwk ank,beli brg btimbun2 kn musti membebel ja dlm hati klu suruh diaorg..even my en.hsbnd klu ajak pegi psar musti kena fikir pnjg,klu ok baru ikut tu pn pegang baby ngn beg shopping,xkuasa nya dia nk pilih2 brg smua..klu nk soh lelaki p pasar pn maybe bg list baru diaorg pergi beli brg..xdak nya nk fikir brg apa dh abeh kat umah tu yg perlu tmbah stock,pompuan gak kena fikir kn..balik musti kena memasak gak..untung la kalau dpt hsbnd yg suka memasak klu x jenuh la..tp bsyukur sbb en.hsbnd boley tolong msak tp kena bg arahan betul2 hehe..kemas umah pn musti org pompuan gak kn yg buat??org lelaki??ada yg rajin kemas umah tp jarang kot jmpa..tp bsykur gak sbb en.hsband boley tolong kemas umah,bsuh kain baju tp kena bg arahan yg jelas hehe..
ni bukan nk memuji hsbnd sndiri atau nk kutuk2 kaum lelaki tp kdg2 rasa org pompuan ja wat keja lebey2.. nk jaga anak lg musti mak jugak nk kena uruskan mcm2 nk msk,nk myusu,nk mandikan nksiapkn smua..mmg ada hsbnd yg boley tolong buat smua tu tp still kt fiperlukan jugak kn..
Dh ada femly sndiri dh ada anak baru paham cmna mama besarkn ktorg adik bradik kecik2 dlu..tp xaci sbb abah pndai masak hehe.. cuma now baru paham betapa penat jd pompuan..nmpak cantek bgaya ke ofis,tp balik umah byk lg kerja xsiap2..
kesimpulan nya hargainya wanita dlm hidup anda n utk wanita pliss find a good rest gak skali skala tu;-)

4 comments:

  1. Emo nya....wanita mmg hebat....sayelah wanita tu...cewah...aku x hebat....tapi mmg gitu klu keluar rumah dgn 2 org budak ni...sorg kat carrier, sorg kena keja sebab saye tak hebak nak assemble itu stroller...(Ade sesape nak beli quinny? Quinny kah namenye??? Hahah)

    Kalau org tengok aku mmg serabut otak...sorg tergantung, sorg kena kejar, dahla hyper....kekdang dukung 22 lg, nak shopping lagi...barang kat tgn toksah citerla...hahahha..tergantung sane sini...

    Mane ye incik mat? Kalau ajak en mat, nak g pasar? Die g gak...tp antare bawak semua ato die g sengsorg...klu die nak bawe 2 2 org, xkowt...stakat tgk 22 mase mani pedi bolehla..hahah...

    Lain org laki ni....tak same....tp berat lg kewajipan yg x nampak tu....kan, kan, kan????

    Tapi nak puji ayahanda sendiri kat sini boleh tak?? Ayah saye salu g pasar sbb die kate org prempuan x seswai g pasa, pasa kotoq(smpi skrg x g pasa dab concept itu di pahami en mat...)blk dia yg siang sumer2 tu...ikan ayam, udang, sutun...ape2 jelah...sayor mayoq suma die beli...cume kalau die beli, mahu se pasar die kaut kut??? Pembelian melampau...

    Lepas ade 2 org anak ni baru ayah aku paham kesusahan mak aku jaman mude mudi dulu...dah ade cucu bru tau....kekekekeke...itu baru anak nye x xkeje, klu keje? Nak kena siap segale bagai lagi nak tinggal rumah, kan???

    Pompuan mmg hebat!!!

    ReplyDelete
  2. hahahaha..panjangnya ceritee hehe..nk jual quinny kah??
    betulkn penat nk handle mcm2..
    waaaa..laki cm ayahanda2 kt ni lain kot sbb bpak aku pn boley diharap pegi psar,msak smua tu..
    kagums ngn diri sndiri kn stelah brumahtgga ada anak ni..aku rasa ko yg stay kat umah lg penat kn,sbb ktorg yg keja ni boley lari kejap dr jaga anak hahahha..
    yup2 pompuan2 smuanya hebak blake!! ;-)

    ReplyDelete
  3. hebak2!

    walid maryam xde hal kalau bab2 g pasar..cuma nak restock barang tengok ape bahan yang xde memang fail la..kene buat list..kemas rumah pon dia lagi pandai dr saya kut. gahaha

    ReplyDelete
  4. Waaa..hebak ummi ngn walid maryam ni;-)ok la tu walid pndai kemas umah umi pndai masak setap2;-)

    ReplyDelete